“`html
Recepte: Miltu dosa un idlis ar sambaru un kokosriekstu čatniju
Miltu dosa un idlis ar sambaru un kokosriekstu čatniju ir garšīga un veselīga izvēle, kas vienlaikus ir arī barojoša. Šī recepte ir lieliska alternatīva parastajām miltu ēdieniem, un tā ievieš jaunas garšas un tekstūras. Šīs trīs sastāvdaļas savienotas veido perfektu maltīti, kas ir ne tikai garšīga, bet arī veselīga. Šajā rakstā mēs iepazīstināsim jūs ar katru ēdienu, kā arī sniegsim padomus, kā tos pagatavot.
Miltu dosas pagatavošana
Miltu dosa ir plāna pankūka, ko gatavo no prosa miltiem. Šī ēdiena pagatavošana ir ātra un vienkārša. Lai pagatavotu miltu dosas, jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
- 1 glāze prosa miltu
- 1/2 glāze ūdens (var pielāgot, lai iegūtu vēlamo konsistenci)
- 1/2 tējkarote sāls
- Eļļa cepšanai
Pagatavošanas process:
- Apvienojiet prosa miltus ar ūdeni un sāli, līdz iegūstat viendabīgu mīklu. Konsistenci var pielāgot, pievienojot vairāk ūdens, ja nepieciešams.
- Sakarsējiet pannu un pievienojiet nelielu daudzumu eļļas.
- Pielejiet mīklu pannā un izklājiet to plānā kārtiņā.
- Cepiet, līdz mala ir zeltaina un kraukšķīga, pēc tam apgrieziet un cepiet no otras puses.
Miltu dosa ir gatava pasniegšanai! Tā ir lieliski piemērota ar sambaru un kokosriekstu čatniju.
Miltu idļa pagatavošana
Miltu idlis ir mīksta, tvaicēta kūka, kas ir izplatīta Indijas virtuves ēdiens. Tā ir lieliska izvēle brokastīm vai uzkodām. Lai pagatavotu miltu idli, jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
- 1 glāze prosa miltu
- 1/2 glāze jogurta
- 1/2 tējkarote sāls
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
- Ūdens pēc nepieciešamības
Pagatavošanas process:
- Apvienojiet prosa miltus, jogurtu, sāli un cepamo pulveri bļodā.
- Pievienojiet ūdeni, lai iegūtu viendabīgu mīklu.
- Atstājiet mīklu malā stundu, lai sastāvdaļas saplūstu.
- Pēc tam, kad mīkla ir nostājusies, ielejiet to idļu veidnēs un tvaicējiet apmēram 10-15 minūtes, līdz idlis ir gatavs.
Miltu idlis ir viegls un barojošs ēdiens, ko var pasniegt patstāvīgi vai kopā ar sambaru un kokosriekstu čatniju.
Sambars pagatavošana
Sambars ir austrumu indiešu dārzeņu un dāl zupa, kas ir garšīga un barojoša. Sambaram ir noteikti jābūt ar dažādām dārzeņu garšām, kā arī ar mīļoto sambhar masalu. Lai pagatavotu sambaru, jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
- 1 tase dāl (sadalītas pupiņas)
- 2 tases dārzeņu (biete, burkāns, ziedkāposti)
- 1 tējkarote sambhar masalas
- 1/2 tējkarote sāls
- 1 ēdamkarote eļļas
- 1/2 tējkarote mustarda sēklām
- 2-3 žāvēti čili pipari
Pagatavošanas process:
- Kārto dāl, uzvāra to un vāra, līdz tā ir mīksta.
- Pievienojiet sasmalcinātus dārzeņus un vāra, līdz tie ir mīksti.
- Pievienojiet sambhar masalu un sāli, sajauciet un vāriet vēl 5 minūtes.
- Sagatavojiet eļļu, kurā apcepiet mustarda sēklas un čili piparus, līdz tie ir grauzdēti.
- Pievienojiet šo eļļu sambaram, lai iegūtu bagātīgu un intensīvu garšu.
Sambars ir lielisks papildinājums miltu dosai un idlim, piešķirot tiem unikālu un bagātu garšu.
Kokosriekstu čatnija
Kokosriekstu čatnija ir burvīgs papildinājums miltu dosa un sambaram, piešķirot ēdienam svaigumu. Lai pagatavotu kokosriekstu čatniju, jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
- 1 glāze rīvēta kokosrieksta
- 1-2 zaļie čili pipari (izvēles)