“Veselīga Brokoļu un Siera Zupa: Vienkārša Recepte”


“`html

Brokoļu un Čederes Siera Zupa

Valsts Popularitāte:

Amerikas Savienotās Valstis

Ingrediências:

  • 4 tases svaigu brokoļu ziedu (apmēram 1 liela galva)
  • 1 glāze sasmalcināta dzeltenā sīpola (apmēram 1 vidējs sīpols)
  • 2 daiviņas ķiploka, sasmalcinātas
  • 4 tases dārzeņu buljona (vai vistas buljona)
  • 1 glāze sarīvēta asā čederes siera
  • 1 glāze krējuma (vai piena vieglākai versijai)
  • 2 ēdamkarotes nesālītu sviestu
  • 2 ēdamkarotes vispārējās miltu (pēc izvēles, biezināšanai)
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Pēc izvēles rotājumi: papildus čederes siers, grauzdiņi vai svaiga pētersīļi

Gatavošanas Instrukcijas:

  1. Pagatavojiet Brokoļus:

    Izskalojiet brokoļu ziedus aukstā ūdenī. Sagrieziet tos ērtos gabalos, atmetot cietās kātiņu daļas.

  2. Pavāriet Dārzeņus:

    Lielā katlā izkarsējiet sviestu vidējā siltumā. Pievienojiet sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, un apcepiet, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs (apmēram 4-5 minūtes).

  3. Pagatavojiet Brokoļus:

    Pievienojiet katlā brokoļu ziedus, maisot, lai sajauktu. Pagatavojiet vēl 3-4 minūtes, līdz brokolis sāk mīkstināties.

  4. Pievienojiet Buljonu:

    Ielejiet dārzeņu buljonu. Uzziniet, ka maisījums sāk vārīties, pēc tam samaziniet siltumu uz vārīšanos. Aizveriet un vāriet apmēram 15 minūtes vai līdz brokolis ir ļoti mīksts.

  5. Sajauciet Zupu:

    Izmantojot iegremdējošu blenderi, uzmanīgi sajauciet zupu līdz viendabīgai masai. (Ja jums patīk biezāka konsistence, sajauciet tikai pusi zupas un pēc tam sajauciet atpakaļ.) Ja jums nav iegremdējoša blendera, uzmanīgi pārvietojiet zupu pa partijām uz galda blenderi.

  6. Pievienojiet Krējumu un Sieru:

    Atgrieziet sajaukto zupu katlā (ja pārvietota) un iejauciet krējumu. Pakāpeniski pievienojiet sarīvēto čederes sieru, maisot, līdz tas izkūst un saplūst.

  7. Bieziniet Zupu (pēc izvēles):

    Ja vēlaties biezāku konsistenci, sajaukiet miltus ar nelielu daudzumu ūdens, lai izveidotu zāļu maisījumu. Iejauciet šo maisījumu zupā un ļaujiet to vārīties vēl 5 minūtes.

  8. Garšojiet:

    Izmēģiniet zupu un pielāgojiet garšvielas ar sāli un pipariem pēc vajadzības.

  9. Pasniedziet:

    Ielejiet zupu bļodās un rotājiet ar papildu čederes sieru, grauzdiņiem vai sagrieztiem pētersīļiem, ja vēlaties. Baudiet karstā!

Veselīgas Aspekts:

  • Brokoļi: Bagāti ar C un K vitamīniem, šķiedrvielām un antioksidantiem.
  • Čederes siers: Nodrošina kalciju un olbaltumvielas. Izmantojot asas čederes, jūs iegūstat vairāk garšas, izmantojot mazāk siera.
  • Krējums: Var aizstāt ar pienu vai piena alternatīvām, lai samazinātu kalorijas.
  • Dārzeņu buljons: Mazāk kaloriju un nodrošina bagātīgu garšu bez papildu taukiem.

Šī Brokoļu un Čederes Siera Zupa ir ne tikai sildoša un bagāta ar garšu, bet arī pilna ar uzturvielām, tāpēc tā ir veselīgs variants jebkurai maltītei!

“`