Sirsnīgs un Krēmīgs Franču Kartupeļu Porciju Zupas Receptes Pārskats


“`html

Kartupeļu un Poru Zupa Recepte

Valsts: Francija

Sastāvdaļas:

  • 4 vidēji lieli kartupeļi (Yukon Gold vai Russet), nomizoti un sagriezti kubiņos
  • 3 lieli pori, notīrīti un sagriezti (balta un gaiši zaļa daļa tikai)
  • 1 vidējs sīpols, sasmalcināts
  • 3 ēdamkarotes nesālīta sviesta
  • 4 tases dārzeņu vai vistas buljona
  • 1 krūze putukrējuma (pēc vēlēšanās krēmīgākam baudījumam)
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Šķipsnis svaigu čiviļu vai pētersīļu rotāšanai (pēc vēlēšanās)

Gatavošanas instrukcijas:

  1. Sagatavojiet sastāvdaļas:
    • Nomizojiet un sagrieziet kartupeļus mazos kubiņos.
    • Notīriet porus zem tekoša ūdens, lai noņemtu netīrumus, un pēc tam tos sagrieziet plānās ripiņās (izmantojot tikai baltās un gaiši zaļās daļas).
    • Sasmalciniet sīpolu.
  2. Apcepiet dārzeņus:
    • Lielā katlā izkausējiet sviestu vidējā karstumā.
    • Pievienojiet sasmalcināto sīpolu un sagriezto poru katlā. Apcepiet apmēram 5-7 minūtes, ik pa brīdim apmaisot, līdz tie ir mīksti un caurspīdīgi.
  3. Pievienojiet kartupeļus un buljonu:
    • Pievienojiet sagriezto kartupeļu kubiņus katlā un samaisiet.
    • Ielejiet dārzeņu vai vistas buljonu, pārliecinoties, ka kartupeļi un pori ir iegremdēti. Uzvārīt līdz vārīšanās temperatūrai.
  4. Viršanas zupa:
    • Kad zupa sāk vāroties, samaziniet siltumu un ļaujiet tai vārīties apmēram 20-25 minūtes vai līdz kartupeļi ir mīksti un viegli iespiesti ar dakšiņu.
  5. Samaisiet zupu:
    • Izmantojot iemērkamo mikseri, uzmanīgi sakuļiet zupu līdz gludumam. Ja jums nav iemērkamo miksera, uzmanīgi pārvietojiet zupu partijās uz galda miksera. Samaisiet līdz gludumam, pēc tam atgrieziet katlā.
  6. Pievienojiet krējumu (pēc vēlēšanās):
    • Pēc vēlēšanās samaisiet putukrējumu bagātīgākai tekstūrai. Uzkarsējiet, bet vairs neuzvāriet.
  7. Garšojiet zupu:
    • Garšojiet pēc sāls un piparu. Pielāgojiet pēc savām vēlmēm.
  8. Pasniedziet:
    • Izsniegiet zupu bļodās un rotājiet ar sasmalcinātiem svaigiem čiviļiem vai pētersīļiem, ja vēlaties. Pasniedziet karstā veidā.

Veselīgie aspekti:

  • Kartupeļi ir labs kālija avots un nodrošina enerģiju bagātu ogļhidrātu.
  • Poru saturs vitamīnus A, C un K, kā arī diētisko šķiedru.
  • Sīpoli ir bagāti ar antioksidantiem un tiem ir pretiekaisuma īpašības.
  • Dārzeņu buljons ir zems kaloriju daudzums un var būt bagāts ar barības vielām, īpaši, ja tas ir mājās gatavots.
  • Putukrējuma izmantošana ir brīvprātīga; vieglākai versijai varat to izlaist vai aizstāt ar mazāk taukainu alternatīvu, piemēram, mandeļu pienu vai kokosriekstu pienu.

Šī Kartupeļu un Poru zupa ir ne tikai komfortabla, bet arī satur bagātīgu uzturvielu daudzumu, padarot to par iecienītu ēdienu Francijā un ne tikai! Izbaudiet šo siltu un krēmīgu klasisko zupu!

“`