“Sātīgās Kāpostu Dazzdētas Ar Bekonu Recepte”


“`html

Kāpostu sautējums ar Bekonu

Sastāvdaļas:

  • 1 vidēja galva zaļā kāposta, sagriezta
  • 6 šķēles bekona, sagriezta
  • 1 vidēja sīpola, kubiņos
  • 2 ēnķes ķiploka, smalki sakapāti
  • 2 tases vistas vai dārzeņu buljona
  • 1 vidēja burkāna, plāni sagriezta
  • 1 ēdamkarote ābolu sidra etiķa
  • 1 tējkarote cukura (pēc izvēles)
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Viegli sakapātas pētersīļi dekorēšanai (pēc izvēles)

Gatavošanas instrukcijas:

  1. Pagatavojiet sastāvdaļas: Sāciet ar kāpostu nomazgāšanu un sagriešanu sīkos gabaliņos. Kubiņos sagrieziet sīpolu, sasmalciniet ķiploku un plāni sagrieziet burkānu.
  2. Izcept bekonu: Lielā katlā vai krāsnī pievienojiet sagriezto bekonu vidējā temperatūrā. Cepiet, līdz bekons ir kraukšķīgs un zeltaini brūns, apmēram 5-7 minūtes. Pēc gatavošanas izņemiet bekonu ar perforētu karoti un ļaujiet liekajām taukiem pilēt uz papīra dvieļa. Katlā atstājiet apmēram 2 ēdamkarotes bekona tauku garšai.
  3. Izsautējiet dārzeņus: Atlikušajā bekona taukā pievienojiet sīpolu un cepiet līdz caurspīdīgai konsistencei, apmēram 4 minūtes. Pievienojiet sasmalcināto ķiploku un burkānu, un cepiet vēl 2-3 minūtes, laiku pa laikam apmaisot.
  4. Pievienojiet kāpostus: Pakāpeniski pievienojiet sagriezto kāpostu katlā, samaisot to ar sīpolu un burkānu maisījumu. Ļaujiet kāpostiem nedaudz ar vār to, apmēram 5 minūtes.
  5. Pievienojiet buljonu un garšvielas: Ielejiet vistas vai dārzeņu buljonu kopā ar ābolu sidra etiķi un cukuru (ja lietojat). Uzkarsējiet maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai. Samaziniet siltumu, aizveriet vāku un ļaujiet sautēties apmēram 30-40 minūtes, līdz kāposti ir mīksti.
  6. Pabeidziet ēdienu: Kad kāposti ir mīksti, iekļaujiet tajos pagatavoto bekonu. Garšojiet ar sāli un pipariem pēc garšas, un ļaujiet visam vēl dažas minūtes uzsilt.
  7. Pasniedziet: Noņemiet no siltuma, pārnesiet uz pasniegšanas trauka un dekorējiet ar svaigiem pētersīļiem, ja vēlaties. Baudiet siltu kā piedevu vai vieglu galveno ēdienu.

Veselības aspekti par kāpostu sautējumu ar bekonu:

  • Kāposts: Zemas kalorijas dārzenis, bagāts ar C un K vitamīniem, nodrošina šķiedrvielas gremošanas veselībai un ir antiiekaisuma īpašības.
  • Bekons: Lai gan pievieno garšu, izmantojot mērenu daudzumu, var nodrošināt olbaltumvielas un būtiskās taukskābes. Apsveriet iespēju izmantot tītara bekonu kā veselīgāku iespēju.
  • Burkāni: Bagāti ar beta-karotēnu, kas ir izdevīgs acu veselībai, un pievieno dabīgu saldumu.
  • Ābolu sidra etiķis: Var palīdzēt kontrolēt cukura līmeni asinīs un uzlabot kuņģa veselību.

Popularitāte:

Kāpostu sautējums ar bekonu ir tradicionāls ēdiens, kas ir populārs vairākās valstīs, īpaši Austrumeiropas virtuvē, tostarp Vācijā un Polijā, kur kāposts ir pamatā esošā sastāvdaļa.

“`