“`html
Kāpostu sautējums ar Bekonu
Sastāvdaļas:
- 1 vidēja galva zaļā kāposta, sagriezta
- 6 šķēles bekona, sagriezta
- 1 vidēja sīpola, kubiņos
- 2 ēnķes ķiploka, smalki sakapāti
- 2 tases vistas vai dārzeņu buljona
- 1 vidēja burkāna, plāni sagriezta
- 1 ēdamkarote ābolu sidra etiķa
- 1 tējkarote cukura (pēc izvēles)
- Sāls un pipari pēc garšas
- Viegli sakapātas pētersīļi dekorēšanai (pēc izvēles)
Gatavošanas instrukcijas:
- Pagatavojiet sastāvdaļas: Sāciet ar kāpostu nomazgāšanu un sagriešanu sīkos gabaliņos. Kubiņos sagrieziet sīpolu, sasmalciniet ķiploku un plāni sagrieziet burkānu.
- Izcept bekonu: Lielā katlā vai krāsnī pievienojiet sagriezto bekonu vidējā temperatūrā. Cepiet, līdz bekons ir kraukšķīgs un zeltaini brūns, apmēram 5-7 minūtes. Pēc gatavošanas izņemiet bekonu ar perforētu karoti un ļaujiet liekajām taukiem pilēt uz papīra dvieļa. Katlā atstājiet apmēram 2 ēdamkarotes bekona tauku garšai.
- Izsautējiet dārzeņus: Atlikušajā bekona taukā pievienojiet sīpolu un cepiet līdz caurspīdīgai konsistencei, apmēram 4 minūtes. Pievienojiet sasmalcināto ķiploku un burkānu, un cepiet vēl 2-3 minūtes, laiku pa laikam apmaisot.
- Pievienojiet kāpostus: Pakāpeniski pievienojiet sagriezto kāpostu katlā, samaisot to ar sīpolu un burkānu maisījumu. Ļaujiet kāpostiem nedaudz ar vār to, apmēram 5 minūtes.
- Pievienojiet buljonu un garšvielas: Ielejiet vistas vai dārzeņu buljonu kopā ar ābolu sidra etiķi un cukuru (ja lietojat). Uzkarsējiet maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai. Samaziniet siltumu, aizveriet vāku un ļaujiet sautēties apmēram 30-40 minūtes, līdz kāposti ir mīksti.
- Pabeidziet ēdienu: Kad kāposti ir mīksti, iekļaujiet tajos pagatavoto bekonu. Garšojiet ar sāli un pipariem pēc garšas, un ļaujiet visam vēl dažas minūtes uzsilt.
- Pasniedziet: Noņemiet no siltuma, pārnesiet uz pasniegšanas trauka un dekorējiet ar svaigiem pētersīļiem, ja vēlaties. Baudiet siltu kā piedevu vai vieglu galveno ēdienu.
Veselības aspekti par kāpostu sautējumu ar bekonu:
- Kāposts: Zemas kalorijas dārzenis, bagāts ar C un K vitamīniem, nodrošina šķiedrvielas gremošanas veselībai un ir antiiekaisuma īpašības.
- Bekons: Lai gan pievieno garšu, izmantojot mērenu daudzumu, var nodrošināt olbaltumvielas un būtiskās taukskābes. Apsveriet iespēju izmantot tītara bekonu kā veselīgāku iespēju.
- Burkāni: Bagāti ar beta-karotēnu, kas ir izdevīgs acu veselībai, un pievieno dabīgu saldumu.
- Ābolu sidra etiķis: Var palīdzēt kontrolēt cukura līmeni asinīs un uzlabot kuņģa veselību.
Popularitāte:
Kāpostu sautējums ar bekonu ir tradicionāls ēdiens, kas ir populārs vairākās valstīs, īpaši Austrumeiropas virtuvē, tostarp Vācijā un Polijā, kur kāposts ir pamatā esošā sastāvdaļa.
“`