“`html
Sulu Gaļa ar Grieķu Kūkumi
Sastāvdaļas:
- 1 lb (450 g) liellopa sautējumu gaļa, sagriezta 2.5 cm kuba
- 1 glāze pērļu grūbas, izskalotas
- 4 glāzes liellopa buljona
- 2 glāzes ūdens
- 1 vidēja sīpola, sagriezta
- 2 daiviņas ķiploku, sasmalcinātas
- 3 vidējas burkānas, sagrieztas
- 2 kāti selerijas, sagriezti
- 1 kārba (14.5 oz) sasmalcinātu tomātu (ar sulu)
- 1 lauru lapas
- 1 tējkarote žāvētu timiāna
- 1 tējkarote Vusteršīras mērces
- Sāls un pipari pēc garšas
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- Svaiga pētersīļu, sagriezta (dekorēšanai)
Pagatavošanas Norādījumi:
- Apcep gaļu:
- Lielā katlā vai dutch oven, uzsilda olīveļļu vidēji augstā siltumā.
- Pievieno liellopa kubus un garšaugiem ar sāli un pipariem.
- Apcep gaļu, līdz tā ir brūna no visām pusēm, apmēram 5-7 minūtes. Noņem no katla un noliek malā.
- Pavāra dārzeņus:
- Tajā pašā katlā pievieno sagriezto sīpolu, burkānus un seleriju.
- Pavāra apmēram 5 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
- Pievieno sasmalcinātos ķiplokus un vēl 1-2 minūtes pavāra, līdz tie ir aromātiski.
- Kombinē sastāvdaļas:
- Atgriež apcepto gaļu katlā. Pievieno izskalotās pērļu grūbas, sasmalcinātos tomātus (ar sulu), lauru lapu, timiānu, Vusteršīras mērci un liellopa buljonu.
- Pievieno ūdeni, pārliecinoties, ka visas sastāvdaļas ir tikai pārklātas.
- Vāra zupu:
- Uzkarsē maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina siltumu uz zemu. Pārklāj un ļauj vārīties apmēram 1,5 līdz 2 stundas, laiku pa laikam maisot, līdz gaļa ir mīksta un grūbas ir gatavas.
- Galīgā garšošana:
- nogaršo zupu un, ja nepieciešams, pielāgo garšošanu ar papildu sāli un pipariem. Pirms servēšanas izņem lauru lapu.
- Pasniedz un dekorē:
- Izved zupu bļodās un dekorē ar svaigi sagrieztiem pētersīļiem, lai pievienotu svaigumu.
Veselīgos Aspektus Recepcē:
- Zems Holesterīns: Liellopa gaļa ir laba olbaltumvielu avots, kas ir svarīgs muskuļu atjaunošanai un augšanai.
- Augsts Šķiedrvielu Saturs: Pērļu grūbas ir bagātas ar šķiedrvielām, kas palīdz gremošanas procesā un uztur stabilus cukura līmeņus asinīs.
- Vitamīni un Minerālvielas: Burkāni, selerijas un tomāti pievieno būtiskus vitamīnus (piemēram, A un C) un minerālvielas.
- Zema Kaloriju Aizpildīšana: Šī zupa var būt salīdzinoši zema kaloriju daudzuma, īpaši, ja izmanto liesu gaļu un ierobežo pievienoto sāli.
Valsts popularitāte:
Sulu gaļa ar grieķu kūkumi ir īpaši populāra tādās valstīs kā Amerikas Savienotās Valstis un Kanāda, bieži tiek uzskatīta par komforta pārtiku aukstajos mēnešos. Tā ir sakņota dažādās Eiropas virtuvēs, īpaši no Austrumeiropas, kur mieži ir galvenā cereāle.
“`