**Refreshing Biešu Aukstā Zupa: A Delightful Latvian Chilled Beetroot Soup Recipe**


“`html

Recepte: Biešu aukstā zupa

Izcelsmes Valsts:

Lietuva

Sastāvdaļas:

  • 500g svaigu bietes
  • 1 gurķis, sagriezts kubiņos
  • 1-2 redīsi, sagriezti plānās šķēlēs
  • 1 mazs sīpols, smalki sagriezts
  • 2-3 tasītes dārzeņu vai vistas buljona
  • 1 tasīte dabīgā jogurta vai skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote etiķa vai citronu sulas
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • svaiga dillēm dekorēšanai
  • Vārītas olas (pēc izvēles, pasniegšanai)

Gatavošanas Instrukcijas:

  1. Pagatavojiet bietes:
    • Rūpīgi izmazgājiet bietes, lai noņemtu netīrumus. Jūs varat tās mizot, ja vēlaties, bet tas nav obligāti.
    • Vāriet bietes katlā ar pietiekamu ūdens daudzumu, lai tās nosegtu. Vāriet, līdz tās ir mīkstas (apmēram 30-40 minūtes).
    • Kad tās ir vārītas, ļaujiet tām atdzist, tad mizojiet un sagrieziet mazos kubiņos.
  2. Saberziet zupas pamatu:
    • Blendē vai pārtikas pārstrādātājā apvienojiet sagrieztās bietes, dārzeņu vai vistas buljonu un pusi jogurta vai skābā krējuma. Blendējiet, līdz viendabīgs.
    • Pievienojiet etiķi vai citronu sulu un garšojiet ar sāli un pipariem. Atkal blendējiet, lai viss būtu labi apvienots.
  3. Atsaldējiet zupu:
    • Pārvietojiet samalto zupu lielā bļodā vai traukā un ievietojiet ledusskapī vismaz uz 1-2 stundām, vai līdz tā ir labi atdzisusi.
  4. Sagatavojiet rotājumus:
    • Kamēr zupa atdzesējas, sagatavojiet sagriezto gurķi, redīsus un sīpolu.
    • Ja izmantojat vārītas olas, tās sagatavojiet, vārot, mizojot un sagriežot uz pusēm.
  5. Pasniedziet:
    • Kad zupa ir atdzisusi, nobaudiet to un, ja nepieciešams, pielāgojiet garšas.
    • Pasniedziet bļodās, rotājot ar atlikušo jogurtu vai skābo krējumu, sagrieztiem gurķiem, redīsiem, sīpoliem un svaigām dillēm.
    • Pēc izvēles, katrā bļodā novietojiet pusi vārītas olas.

Veselības Aspekti:

  • Bietes ir bagātas ar antioksidantiem un nitrātiem, kas var palīdzēt samazināt asinsspiedienu un uzlabot fizisko sniegumu.
  • Gurķi pievieno mitrumu, pateicoties viņu augstajai ūdens saturai, un ir zemas kalorijas.
  • Redīsi ir lielisks C vitamīna avots un nodrošina zemas kaloriju kraukšķīgumu.
  • Jogurts pievieno probiotikas, kas ir labvēlīgas zarnu veselībai.
  • Šī zupa ir zemas tauku saturu un var būt atsvaidzinoša, uzturvielām bagāta ēdiena iespēja.

Izbaudiet savu gardo Biešu auksto zupu kā veselīgu uzkodu vai vieglu maltīti!

“`