Rajesh Kumar kļūst par šefpavāru: foxtail prosa un zirņu pulao recepte
Pazīstamais aktieris un televīzijas zvaigzne Rajesh Kumar, kuru daudzi atpazīst no viņa lomām populāros seriālos, tagad debitē kā šefpavārs. Nupat viņš dalījās ar savu gardo un veselīgo foxtail prosa un zirņu pulao recepti, kas noteikti ienesīs svaigumu jūsu ikdienas ēdienkartē.
Kas ir foxtail prosa?
Foxtail prosa ir sena labības kultūra, kas pazīstama ar savām daudzajām veselīgajām īpašībām. Šī prosa ir bagāta ar olbaltumvielām, šķiedrvielām, dzelzi un B grupas vitamīniem. Tā ir lieliska alternatīva tiem, kas cenšas izvairīties no glutēna.
- Bagāta ar olbaltumvielām
- Pilna ar šķiedrām
- Augsts dzelzs saturs
- B grupas vitamīni
Kāpēc izvēlēties šo recepti?
Rajesh Kumar’s foxtail prosa un zirņu pulao ir ne tikai veselīga, bet arī viegli pagatavojama un ļoti garda. Šī recepte apvieno prosa uzturvērtību ar zirņu svaigumu un dabisko saldumu. Tā ir perfektā kombinācija tiem, kas meklē izdevīgu, tomēr garšīgu veidu, kā uzlabot savu uzturu.
Sastāvdaļas
Šeit ir nepieciešamās sastāvdaļas, lai pagatavotu šo gardo un veselīgo ēdienu:
- 1 glāze foxtail prosa
- 1/2 glāzes zirņu
- 1 sīpols, smalki sagriezts
- 1 tējkarote ķiploku pastas
- 1/2 tējkarotes ingvera pastas
- 2-3 zaļās čilli, smalki sagrieztas
- 1/2 glāze tomātu, sasmalcināti
- 1 tējkarote ķimenes sēklu
- 1/2 tējkarote kurkumas pulvera
- 1 tējkarote garam masalas
- Sāls pēc garšas
- 4 glāzes ūdens
- Svaigi koriandra lapas, garnēšanai
Pagatavošana
Sekojiet šiem vienkāršajiem soļiem, lai pagatavotu Rajesh Kumar’s foxtail prosa un zirņu pulao:
- Foxtail prosu izskalojiet un iemērciet ūdenī apmēram 15-20 minūtes. Pēc tam noteciniet to un nolieciet malā.
- Sildiet eļļu pannā, pievienojiet ķimenes sēklas un ļaujiet tām nedaudz pakvitināt.
- Pievienojiet sīpolu, ķiploku un ingvera pastas, zaļās čilli un apcepiet, līdz sīpoli kļūst zeltaini brūni.
- Pievienojiet sasmalcinātos tomātus un vāriet, līdz tie kļūst mīksti un gļotaini.
- Pievienojiet kurkumu, garam masalu un sāli, rūpīgi sajauciet.
- Pievienojiet iepriekš notecināto foxtail prosu un zirņus. Sajauciet, lai visas sastāvdaļas būtu vienmērīgi pārklātas ar garšvielām.
- Pievienojiet ūdeni un uzkarsējiet līdz vārās. Pēc tam vāriet uz vidēji zemas liesmas, līdz prosa kļūst mīksta un uzsūc visu ūdeni.
- Pabeidziet ēdienu ar svaigiem koriandra lapām un pasniedziet karstu.
Kā ēdienu variēt?
Šī foxtail prosa un zirņu pulao recepte ir tik daudzpusīga, ka to var viegli pielāgot un variēt. Šeit ir daži ieteikumi, kā padarīt ēdienu vēl interesantāku:
- Pievienojiet dažādus dārzeņus, piemēram, burkāni, pupiņas, kartupeļi.
- Nomainiet zirņus ar sagrieztām sēnēm vai spinātiem.
- Pievienojiet dažas rozīnes un mandeles, lai piešķirtu saldskābiem toņiem.
- Sastāvdaļām pievienojiet nedaudz garšvielu, piemēram, kanēļa vai kardamona, lai iegūtu unikālu garšas profilu.
Noslēgums
Rajesh Kumar piedāvātā foxtail prosa un zirņu pulao recepte ir ideāls piemērs, kā izveidot garšīgu un veselīgu maltīti bez lielām pūlēm. Ar šo recepti jūs ne tikai baudīsiet izcilu garšu, bet arī nodrošināsiet savu ķermeni ar nepieciešamajiem uztura elementiem. Izmēģiniet šo ēdienu savā virtuvē jau šodien un pārsteidziet savus tuvākos ar kaut ko jaunu un interesantu.