Sastāvdaļas:
- Quinoa pagatavošanai:
- 1 glāze quinoa
- 2 glāzes ūdens
- 1/2 tējkarotes sāls
- Dārzeņu maisījumam:
- 1 sarkanā paprika, sagriezta strēmelītēs
- 1 dzeltenā paprika, sagriezta strēmelītēs
- 1 gurķis, sagriezts pusmēnešos
- 1 avokado, sagriezts šķēlēs
- 1 neliela burkāns, sarīvēts
- 1 mazs sarkanais sīpols, plāni sagriezts
- 1 maza ķirbja galviņa, sadalīta ziediņos
- 1 glāze ķiršu tomātiņu, pārgriezti uz pusēm
- 1 sauja svaigu spinātu vai rukolas lapu
- Mērcei:
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 ēdamkarotes citronu sulas
- 1 ēdamkarote balzāmetiķa
- 1 tējkarote Dižonas sinepju
- 1 ķiploka daiviņa, smalki sasmalcināta
- Sāls un pipari pēc garšas
Instrukcijas:
- Quinoa pagatavošana:
- Noskalo quinoa zem auksta ūdens.
- Liek quinoa, ūdeni un sāli vidēja lieluma katlā.
- Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina uguni un ļauj lēnām vārīties 15 minūtes, vai līdz ūdens ir uzsūcies un quinoa ir mīksta.
- Noņem no uguns un ļauj stāvēt ar aizvērtu vāku vēl 5 minūtes, pēc tam uzpūru ar dakšiņu.
- Dārzeņu sagatavošana:
- Sagatavo un sagriež visus dārzeņus kā norādīts.
- Ķirbju ziediņus var īsi blanšēt verdošā ūdenī 2-3 minūtes, lai tie kļūtu mīkstāki, ja vēlas.
- Mērces pagatavošana:
- Mazā bļodā sajauc olīveļļu, citronu sulu, balzāmetiķi, Dižonas sinepes un sasmalcinātu ķiploku.
- Pievieno sāli un piparus pēc garšas, labi samaisa, lai mērce ir viendabīga.
- Bļodas salikšana:
- Katras bļodas apakšā liek pagatavoto quinoa.
- Uz quinoa vienmērīgi izkārto visus sagatavotos dārzeņus.
- Pārlej dārzeņus ar sagatavoto mērci.
- Ja vēlas, bļodu var dekorēt ar dažām svaigām zaļumu lapiņām (piemēram, pētersīļiem vai koriandru).
- Pasniegšana:
- Pasniedz bļodu uzreiz vai ļauj dažas minūtes nostāvēties, lai garšas savienojas.
- Papildus var pievienot grauzdētus riekstus vai sēklas (piemēram, ķirbju sēklas vai saulespuķu sēklas) kraukšķīgai tekstūrai.
Labu apetīti!