Small.lv Receptes Quinoa un dārzeņu bļoda

Quinoa un dārzeņu bļoda



 

Sastāvdaļas:

  • Quinoa pagatavošanai:
    • 1 glāze quinoa
    • 2 glāzes ūdens
    • 1/2 tējkarotes sāls
  • Dārzeņu maisījumam:
    • 1 sarkanā paprika, sagriezta strēmelītēs
    • 1 dzeltenā paprika, sagriezta strēmelītēs
    • 1 gurķis, sagriezts pusmēnešos
    • 1 avokado, sagriezts šķēlēs
    • 1 neliela burkāns, sarīvēts
    • 1 mazs sarkanais sīpols, plāni sagriezts
    • 1 maza ķirbja galviņa, sadalīta ziediņos
    • 1 glāze ķiršu tomātiņu, pārgriezti uz pusēm
    • 1 sauja svaigu spinātu vai rukolas lapu
  • Mērcei:
    • 3 ēdamkarotes olīveļļas
    • 2 ēdamkarotes citronu sulas
    • 1 ēdamkarote balzāmetiķa
    • 1 tējkarote Dižonas sinepju
    • 1 ķiploka daiviņa, smalki sasmalcināta
    • Sāls un pipari pēc garšas

Instrukcijas:

  1. Quinoa pagatavošana:
    1. Noskalo quinoa zem auksta ūdens.
    2. Liek quinoa, ūdeni un sāli vidēja lieluma katlā.
    3. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina uguni un ļauj lēnām vārīties 15 minūtes, vai līdz ūdens ir uzsūcies un quinoa ir mīksta.
    4. Noņem no uguns un ļauj stāvēt ar aizvērtu vāku vēl 5 minūtes, pēc tam uzpūru ar dakšiņu.
  2. Dārzeņu sagatavošana:
    1. Sagatavo un sagriež visus dārzeņus kā norādīts.
    2. Ķirbju ziediņus var īsi blanšēt verdošā ūdenī 2-3 minūtes, lai tie kļūtu mīkstāki, ja vēlas.
  3. Mērces pagatavošana:
    1. Mazā bļodā sajauc olīveļļu, citronu sulu, balzāmetiķi, Dižonas sinepes un sasmalcinātu ķiploku.
    2. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, labi samaisa, lai mērce ir viendabīga.
  4. Bļodas salikšana:
    1. Katras bļodas apakšā liek pagatavoto quinoa.
    2. Uz quinoa vienmērīgi izkārto visus sagatavotos dārzeņus.
    3. Pārlej dārzeņus ar sagatavoto mērci.
    4. Ja vēlas, bļodu var dekorēt ar dažām svaigām zaļumu lapiņām (piemēram, pētersīļiem vai koriandru).
  5. Pasniegšana:
    1. Pasniedz bļodu uzreiz vai ļauj dažas minūtes nostāvēties, lai garšas savienojas.
    2. Papildus var pievienot grauzdētus riekstus vai sēklas (piemēram, ķirbju sēklas vai saulespuķu sēklas) kraukšķīgai tekstūrai.

Labu apetīti!

Related Post