“Must-Try Beef with Pepper Sauce: A Flavorful Culinary Fusion”


“`html

Recepte: Liellopa gaļa ar piparu mērci

Valsts popularitāte:

Šis ēdiens ir diezgan populārs dažādās reģionos, īpaši Spānijā un dažādās Latīņamerikas valstīs, bieži vien atspoguļojot dažādu kulinārijas ietekmju apvienojumu.

Sastāvdaļas:

Liellopa gaļai:

  • 500g liellopa gaļas sirloin vai tenderloin, sagriezta strēmelēs
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • sāls un pipari, pēc garšas
  • 1 ēdamkarote sojas mērces (pēc izvēles)
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera

Piparu mērcei:

  • 1 liela sīpola, smalki sagriezta
  • 2 ķiploku daiviņas, sasmalcinātas
  • 1 sarkans pipars, sagriezts
  • 1 zaļš pipars, sagriezts
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 tējkarote melno piparu
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas
  • 1/2 glāze liellopa buljona
  • 1 ēdamkarote Wostershires mērces
  • 1 tējkarote kukurūzas cietes, sajauktas ar 1 ēdamkaroti ūdens (pārstrādei)
  • svaigi pētersīļi dekorēšanai (pēc izvēles)

Gatavošanas norādījumi:

  1. Marinējiet liellopu gaļu:

    Vienā bļodā apvienojiet liellopa gaļas strēmelēs ar sojas mērci (ja izmantojat), ķiploku pulveri, sāli un pipariem. Atstājiet marinēties vismaz 15-30 minūtes, lai uzlabotu garšu.

  2. Gatavojiet piparu mērci:

    Sildiet olīveļļu lielā pannā uz vidējas uguns. Pievienojiet sagriezto sīpolu un sasmalcināto ķiploku. Apviļājiet apmēram 3-4 minūtes, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs. Pievienojiet sagrieztos sarkanos un zaļos piparus. Gatavojiet vēl 4-5 minūtes, līdz tie mīkstinās. Pievienojiet melno piparu, kūpināto papriku, liellopa buljonu un Wostershires mērci. Vāri līdz verdošam un ļaujiet vārīties apmēram 5 minūtes, lai garšas savienotos.

  3. Pagatavojiet liellopu gaļu:

    Citā pannā uzkarsējiet augu eļļu uz augstas temperatūras. Pievienojiet marinēto liellopa gaļu, uzmanoties, lai nepārapdzīvotu pannu. Vāriet apmēram 3-4 minūtes, līdz gaļa ir brūna un pagatavota līdz vēlamajai gatavības pakāpei (vidēji reti līdz vidēji ieteicams). Kad gaļa ir gatava, pārvietojiet to uz piparu mērces pannu un labi samaisiet.

  4. Pārstrādājiet mērci:

    Pievienojiet kukurūzas cietes maisījumu ēdienam un samaisiet, līdz mērce sabiezē (apmēram 1-2 minūtes). Šis solis ir pēc izvēles, atkarībā no jūsu vēlmēm par mērces konsistenci.

  5. Pasniedziet:

    Pielāgojiet garšvielas, ja nepieciešams. Pasniedziet liellopa gaļu ar piparu mērci karstu, dekorētu ar svaigiem pētersīļiem. Šis ēdiens labi sader ar rīsiem, makaronu vai kraukšķīgu maizi.

Veselības analīze:

  • Liepa olbaltumviela: Liellopu gaļa ir lielisks augstas kvalitātes olbaltumvielu avots, kas ir būtiska muskuļu atjaunošanai un augšanai.
  • Pipari: Tie ir bagāti ar A, C vitamīniem un vairākiem antioksidantiem, kas veicina vispārējo veselību un imūnsistēmas funkciju.
  • Sīpoli un ķiploki: Abiem ir pretiekaisuma īpašības un tie var uzlabot sirds veselību.
  • Zems ogļhidrātu līmenis: Šis ēdiens ir relatīvi zems ogļhidrātu daudzumā, tādējādi tas ir piemērots zemu ogļhidrātu diētām.
  • Veselīgas tauki: Izmantojot olīveļļu, tiek nodrošinātas veselīgas monone