“`html
Recepte: Liellopa gaļa ar piparu mērci
Valsts popularitāte:
Šis ēdiens ir diezgan populārs dažādās reģionos, īpaši Spānijā un dažādās Latīņamerikas valstīs, bieži vien atspoguļojot dažādu kulinārijas ietekmju apvienojumu.
Sastāvdaļas:
Liellopa gaļai:
- 500g liellopa gaļas sirloin vai tenderloin, sagriezta strēmelēs
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- sāls un pipari, pēc garšas
- 1 ēdamkarote sojas mērces (pēc izvēles)
- 1 tējkarote ķiploku pulvera
Piparu mērcei:
- 1 liela sīpola, smalki sagriezta
- 2 ķiploku daiviņas, sasmalcinātas
- 1 sarkans pipars, sagriezts
- 1 zaļš pipars, sagriezts
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 1 tējkarote melno piparu
- 1 tējkarote kūpinātas paprikas
- 1/2 glāze liellopa buljona
- 1 ēdamkarote Wostershires mērces
- 1 tējkarote kukurūzas cietes, sajauktas ar 1 ēdamkaroti ūdens (pārstrādei)
- svaigi pētersīļi dekorēšanai (pēc izvēles)
Gatavošanas norādījumi:
- Marinējiet liellopu gaļu:
Vienā bļodā apvienojiet liellopa gaļas strēmelēs ar sojas mērci (ja izmantojat), ķiploku pulveri, sāli un pipariem. Atstājiet marinēties vismaz 15-30 minūtes, lai uzlabotu garšu.
- Gatavojiet piparu mērci:
Sildiet olīveļļu lielā pannā uz vidējas uguns. Pievienojiet sagriezto sīpolu un sasmalcināto ķiploku. Apviļājiet apmēram 3-4 minūtes, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs. Pievienojiet sagrieztos sarkanos un zaļos piparus. Gatavojiet vēl 4-5 minūtes, līdz tie mīkstinās. Pievienojiet melno piparu, kūpināto papriku, liellopa buljonu un Wostershires mērci. Vāri līdz verdošam un ļaujiet vārīties apmēram 5 minūtes, lai garšas savienotos.
- Pagatavojiet liellopu gaļu:
Citā pannā uzkarsējiet augu eļļu uz augstas temperatūras. Pievienojiet marinēto liellopa gaļu, uzmanoties, lai nepārapdzīvotu pannu. Vāriet apmēram 3-4 minūtes, līdz gaļa ir brūna un pagatavota līdz vēlamajai gatavības pakāpei (vidēji reti līdz vidēji ieteicams). Kad gaļa ir gatava, pārvietojiet to uz piparu mērces pannu un labi samaisiet.
- Pārstrādājiet mērci:
Pievienojiet kukurūzas cietes maisījumu ēdienam un samaisiet, līdz mērce sabiezē (apmēram 1-2 minūtes). Šis solis ir pēc izvēles, atkarībā no jūsu vēlmēm par mērces konsistenci.
- Pasniedziet:
Pielāgojiet garšvielas, ja nepieciešams. Pasniedziet liellopa gaļu ar piparu mērci karstu, dekorētu ar svaigiem pētersīļiem. Šis ēdiens labi sader ar rīsiem, makaronu vai kraukšķīgu maizi.
Veselības analīze:
- Liepa olbaltumviela: Liellopu gaļa ir lielisks augstas kvalitātes olbaltumvielu avots, kas ir būtiska muskuļu atjaunošanai un augšanai.
- Pipari: Tie ir bagāti ar A, C vitamīniem un vairākiem antioksidantiem, kas veicina vispārējo veselību un imūnsistēmas funkciju.
- Sīpoli un ķiploki: Abiem ir pretiekaisuma īpašības un tie var uzlabot sirds veselību.
- Zems ogļhidrātu līmenis: Šis ēdiens ir relatīvi zems ogļhidrātu daudzumā, tādējādi tas ir piemērots zemu ogļhidrātu diētām.
- Veselīgas tauki: Izmantojot olīveļļu, tiek nodrošinātas veselīgas monone