“Krēmīga tomātu zupa: Itāļu receptes garša”


“`html

Recepte: Krēmveida Tomātu Zupa

Izcelsmes Valsts:

Itālija

Sastāvdaļas:

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 vidēja sīpola, sagrieztā kubiņos
  • 2 daiviņas ķiploka, sasmalcinātas
  • 2 bundžas (14 unces katra) maltu tomātu (vai 4 stiklas svaigu tomātu, sasmalcinātu)
  • 2 glāzes dārzeņu buljona (vai vistas buljona)
  • 1 tējkarote cukura (skābuma līdzsvaram)
  • 1 tējkarote žāvēta bazilika (vai svaiga bazilika, ja pieejams)
  • 1 tējkarote žāvēta oregano
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • 1 glāze krējuma (var aizvietot ar kokosriekstu pienu vieglākai versijai)
  • Svaigas bazilika lapas dekorešanai
  • Opcija: rīvēta parmesāna sieru pasniegšanai

Pagatavošanas Instrukcijas:

  1. Sautējiet Dārzeņus:
    • Lielā katlā uzkarsējiet olīveļļu vidējā siltumā. Pietiekami pasautējiet sagriezto sīpolu apmēram 5 minūtes, līdz tas kļūst mīksts un caurspīdīgs.
    • Pievienojiet sasmalcinātu ķiploku un cepiet vēl 1-2 minūtes, līdz jūtama smarža.
  2. Pievienojiet Toms un Buljonu:
    • Samaisiet maltos tomātus (ar savu sulu) un dārzeņu buljonu. Pievienojiet cukuru, žāvētu baziliku un oregano. Garšojiet ar sāli un pipariem.
    • Uzkarsējiet maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai, aizveriet katlu un ļaujiet tam vārīties apmēram 20 minūtes, lai garšas sajauktos.
  3. Izsukājiet Zupu:
    • Pēc tam, kad zupa ir vārījusies, uzmanīgi izmantojiet iegremdējošo blenderi, lai samaisītu zupu līdz gludai konsistencei. Ja izmantojat parasto blenderi, ļaujiet zupai nedaudz atdzist pirms sajaukšanas, lai izvairītos no izšļakstīšanās.
  4. Pievienojiet Krējumu:
    • Atgrieziet samalto zupu katlā uz nelielas uguns un pievienojiet krējumu (vai kokosriekstu pienu). Uzkarsējiet, bet neaizvediet līdz vārīšanās temperatūrai.
  5. Pasegiet:
    • Garšojiet un, ja nepieciešams, pielāgojiet garšvielas. Izsauciet krēmveida tomātu zupu bļodās un dekorējiet ar svaigām bazilika lapām. Par pievienojošu akcentu, ja vēlēsieties, apkaisa ar rīvētu parmesāna sieru.
  6. Baudiet:
    • Pasegiet nekavējoties, vēlams kopā ar kraukšķīgu maizes šķēli vai grilētu siera sviestmaizi.

Veselības Analīze:

  1. Tomāti: Bagāti ar C un K vitamīniem, folātu un antioksidantiem, piemēram, likopēnu, kas saistīti ar sirdi veselību.
  2. Olīveļļa: Satur veselīgas mononepiesātinātās taukskābes un antioksidantus, kas ir labvēlīgi sirds veselībai.
  3. Sīpoli un Ķiploki: Piedāvā pretiekaisuma un imūnsistēmas veicināšanas īpašības.
  4. Baziliks: Nodrošina A, K un C vitamīnus, kā arī būtiskās eļļas, kas var pozitīvi ietekmēt vispārējo veselību.
  5. Krējums: Lai gan tas pievieno bagātību, to vajadzētu patērēt mērenībā, vai arī to var aizvietot ar vieglāku variantu mazākām tauku saturam.

Šī krēmveida tomātu zupa ir mierinājuma ēdiens, apvienojot spēcīgas garšas un barojošas sastāvdaļas, padarot to par populāru izvēli Itāļu virtuvē. Baudiet!

“`