# Klasiskais Zemeņu Ievārījums
Izbaudi šī klasiskā zemeņu ievārījuma recepti, kas ir viegli pagatavojama un garšīga. Šis ievārījums ir lieliska izvēle maizītēm, pankūkām vai kā desertu ar jogurtu.
## Sastāvdaļas
– **1 kg svaigu zemeņu**
– **800 g cukura**
– **1 citronu (sula un miziņa)**
– **1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta (pēc izvēles)**
## Sagatavošana
### 1. Zemeņu Sagatavošana
Svaigas zemenes **nomazgā** un **notīra**, izņemot kātiņus. Lielākas zemenes vari **sagriezt uz pusēm vai ceturtdaļām,** lai ievārījums būtu **vienmērīgāks.**
### 2. Cukura un Citronu Sagatavošana
– **Izspiež** sulas no citrona un **sarīvē** tā miziņu.
– Pievieno **cukuru**, **citronu sulu** un **miziņu** zemenēm.
– Viss kārtīgi **samaisa** un atstāj nostāvēties **1–2 stundas,** lai zemenes izdala sulu.
### 3. Vāra Ievārījumu
– Ievieto maisījumu katlā un **vāri uz vidējas uguns.**
– Lietojiet **koka karoti** lai regulāri **maisītu,** lai cukurs pilnīgi izšķīst.
– Kad maisījums sāk **vārīties,** samazini uguni un vāri **30–40 minūtes.**
– Ja vēlies ievārījumu ar **gludāku konsistenci,** vari to saplūkt ar blenderi.
### 4. Pārbaude
Lai pārliecinātos, ka ievārījums ir **gatavs,** izdari “**pest testu**”:
– Nomet nelielu tējkaroti ievārījuma uz šķīvja un **atdzesē** to uz pāris minūtēm.
– Kad ievārījums ir **atdzisis,** centies to ar pirkstiem **sadalīt.** Ja tas paliek kopā, ievārījums ir **gatavs.**
### 5. Pudeļu Pildīšana
– **Tīras un sterilizētas burkas** sagatavo arī iepriekš.
– Kad ievārījums ir gatavs, **ielej** to burkās, atstājot nelielu vietu virsmas daļā.
– **Aizver** burkas ar vākiem.
### 6. Glabāšana
– Atstāj burkas uz galda, lai tās **atdzesētu** līdz istabas temperatūrai.
– Pēc tam glabā **tumšā, vēsā vietā.**
– Ievārījums var tikt uzglabāts līdz **vienam gadam.**
## Piezīme
Ja vēlies, vari pievienot arī **1/2 tējkaroti vaniļas ekstrakta** vārašanas beigās, lai iegūtu **papildu** aromātu.
## Pasniegšanas Ieteikumi
Baudi savu klasisko zemeņu ievārījumu ar **maizi, pankūkām** vai kā **desertu** kopā ar **jogurtu!**
Ar šo recepti tu noteikti izveidosi garšīgu ievārījumu, kas iepriecinās visu ģimeni!